Thomas Montecruz

OVER THOMAS MONTECRUZ

(Door Thomas Montecruz)

Ik groeide op met aandacht voor twee dingen: de sterrenhemel en alle soorten leesvoer die ik onder ogen kreeg. Een carrière in de ruimtevaart is er nooit van gekomen, maar die als copywriter klom wel snel naar hogere sferen.

Na m’n talen- en communicatiestudies in Antwerpen en Edinburgh studeerde ik verder aan de Antwerp Management School. Daarna ging ik aan de slag bij techbedrijven: eerst een jaar in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens in Gent. Ik stond er bekend als die schrijver en copywritingtrainer met het breedste interesseveld sinds Da Vinci (maar dan zonder de briljante wiskundige inzichten).

Nou, zo’n schrijfkonijn, heeft dat dan nog andere interesses? Welja: ik volg trouw de Amerikaanse NBA-competitie, durf al eens met kleine vliegtuigjes rond te brommen en occasioneel één van m’n matige persoonlijke triatlonrecords te verbeteren.

Copywriting

Mijn handschrift stelt niet veel voor. Gelukkig tik ik al m'n teksten sinds mijn tiende uit op een toetsenbord.

Digitale content en copy

Schrijven voor het web is een vak apart. SEO-gevoelige teksten schrijven, vertalen en hertalen: dat laat je als bedrijf best aan een professional met jarenlange ervaring én de juiste technische opleiding.

FEITJES

10

Aantal jaar ervaring als tekstschrijver.

3

Landen waar ik heb gewoond en gewerkt. Vier als Schotland onafhankelijk zou worden.

CRUYSBERGHS

Mijn echte achternaam. Lastige spelling; vandaar Montecruz als alias.