Thomas Montecruz

OVER THOMAS MONTECRUZ

Copywriter, schaduwschrijver, tekstmens: het kind moet een naam hebben. Ik schrijf in andermans naam, daar komt het zo ongeveer op neer.

Dat doe ik al heel lang. Eigenlijk al van in de lagere school. Met een diploma taalkunde en bijkomende communicatie- en managementmasters van respectievelijk de KU Leuven en de UAntwerpen onder de arm ging ik eerst aan de slag bij een groot techbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, waar ik ook een deel van m’n studietijd had doorgebracht. Nadien verkaste ik naar een digitaal agency in Gent, waar ik zowat alle tekst en copywritingtraining deed.

Intussen verdeel ik m’n tijd als zelfstandig broodschrijver tussen Spanje en België. Die internationale mix komt van pas om een breder perspectief te bieden op je teksten. De bijzonder beperkte meerwaarde van m’n matige persoonlijke triatlonrecords en Spaans pilotendiploma krijg je er altijd gratis bij.

Copywriting

Mijn handschrift stelt niet veel voor. Gelukkig tik ik al m'n teksten sinds mijn tiende uit op een toetsenbord.

Digitale content en copy

Schrijven voor het web is een vak apart. SEO-gevoelige teksten schrijven, vertalen en hertalen: dat laat je als bedrijf best aan een professional met jarenlange ervaring én de juiste technische opleiding.

FEITJES

10

Aantal jaar ervaring als tekstschrijver.

3

Landen waar ik heb gewoond en gewerkt. Vier als Schotland onafhankelijk zou worden.

CRUYSBERGHS

Mijn echte achternaam. Lastige spelling; vandaar Montecruz als alias.